Отборите на Арсенал и Кристъл Палас не се победиха, завършвайки при скучновато равенство 0:0 в двубой от 18-тия кръг на Висшата лига. Шансовете и пред двата тима не бяха никак много, така че точката изглежда закономерна на фона на показаното. 

15 снимки

В първите 20 минути гостите започнаха по-добре, регистрирайки няколко неточни изстрела от далечно разстояние. Удаите бяха дело на Андрос Таунзенд, Еберечи Езе и Уилфред Заха. 

Първото спасяване в мача обаче беше дело на стража на "орлите". В 20-та минута, след хубаво солово движение на Обамеянг отляво, той навлезе навътре и стреля в далечния ъгъл, но Гуита се намеси добре. Дванадесет минути по-късно Давид Луис стреля право в ръцете на стража на гостите. 

Моментната активизация в редиците на "артилеристите" обаче не продължи дълго. В 39-та минута Джеймс Томкинс нацели гредата след центриране на Езе, а минути по-късно Бентеке затрудни Лено, но германскяит страж изби в корнер. 

 В началото на втората част домакините се активизираха, като Бейерин и Сака се опитаха да застрашат вратата на Палас в рамките на първите 5 минути, но до попадение не се стигна. 

Головите положения обаче и през втората част бяха изключително малко, като единствено Роб Холдинг на два пъти се опита да застраши вратата на Гуита, но без успех. Така двата тима си поделиха по точка, което отреди 11-то място за Арсенал и 13-то за Палас във временноъо класиране. 

Ето и стартовите състави на двата тима:

Арсенал: Лено, Бейерин, Холдинг, Луис, Мейтланд-Найлс, Себайос, Джака, Сака, Смит-Роу, Обамеянг, Лаказет;

Кристъл Палас: Гуита, Мичел, Кояте, Томкинс, Уорд, Езе, Миливойевич, Макартър, Таунзенд, Заха, Бентеке;