Джо Гомес е единственият играч на Ливърпул, който ще оцелее през цялата ера на Юрген Клоп на "Анфийлд". Затова феновете се шегуват, че на германеца му остават два недовършени неща - победата в Лига Европа и голът на Гомес.
 
Вече 8 години Гомес чака първия си гол. Той е единственият играч на Ливърпул, който е изиграл повече от 100 мача за отбора под ръководството на Клоп (вече почти 200), но никога не е вкарвал в който и да е турнир. Дори Алисон вече отбеляза попадение, но не и Джо.
 
„Периодично сънувам едно и също. Ъглов удар и вкарвам точно пред трибуна КОП на нашия стадион. Може би някой ден това ще се случи", каза Гомес в интервю през 2020 г. 
 
Четири години изминаха оттогава, а Джо все още не е отбелязал. 
 
„Това е много странно. В продължение на осем години никой не се замисли за това, а после изведнъж всички говорят за това. Момчетата се шегуват, дори Клоп каза, че ще даде премия на жена ми, ако най-накрая вкарам... Е, струва си!”, смее се Джо.
 
Защо Гомес все още е без гол? Самият той има обяснение - не му е позволено да влиза в наказателното поле при ъглови удари. Причината е, че е по-нисък от колегите си в отборана - Матип и Конате са със 7 см по-високи и играят по-добре с глава. А Джо е по-бърз и може да покрие евентуална контраатака на съперника.
 
Този сезон Гомес се превърна в краен защитник и въпреки че не е толкова активен като Трент или Брадли на десния  фланг, Джо стреля често и вече направи три асистенции този сезон.
 
Не е добре обаче Клоп да напусне Ливърпул с недовършена работа. Пред Гомес има още 20-30 мача до края на сезона, а феновете си пожелаха да гонаправи още днес срещу Арсенал.