Манчестър Юнайтед се отдалечи от класиране в челната четворка във Висшата лига след тежко поражение с 0:4 като гост срещу Евертън в двубой от 35-ия кръг. Домакините от Ливърпул контролираха изцяло събитията на терена и в 13-ата минута Ричарлисън даде аванс в полза на "карамелите" след асистенция на Доминик Калвърт-Люин. Второто попадение във вратата, пазена от Давид де Хеа, падна в 23-ата минута. Негов автор стана Гилфи Сигурдсон с далечен удар. След почивката Люка Дин с нов удар от дистанция в 53-ата минута покачи аванса на Евертън на три попадения. Крайното 4:0 беше оформено след шут на Тио Уолкът и подаване на Сигурдсон. Тимът от Мърсисайд пропусна да реализира още попадения във вратата на Манчестър Юнайтед, който по-рано през седмицата отпадна от четвъртфиналите в Шампионската лига след поражение с 0:3 от Барселона.

След второто си поражение в последните три срещи Юнайтед е на шесто място в класирането с актив от 64 точки. Евертън се изкачи на седмата позиция във Висшата лига с 49 точки след поредно много силно представяне срещу фаворит за класиране в топ 4. Лондонските Челси и Арсенал също загубиха двубоите си на "Гудисън Парк" в последния един месец и половина.

Манчестър Юнайтед загуби за трети пореден път като гост във Висшата лига, което не му се е случвало от сезон 1995/96. „Червените дяволи“ загубиха пети пореден мач, което не се е случвало от 1981 година.