Легендарният мениджър на Арсенал - Арсен Венгер за първи път видя на живо своя паметник на "Емирейтс". Статуята бе открита в края на юли, но едва вчера той посети Лондон и любимия си стадион. След като се изправи лице в лице с нея, Венгер призна, че за него това е бил много емоционален момент.

„Изглежда малко странно, когато стоиш неподвижно, но е голяма чест. Винаги съм искал да бъда част от този клуб и сега се чувствам така, сякаш съм част от този клуб завинаги. Така че съм щастлив, защото съм там, където искам да бъда. Винаги съм бил вдъхновен да работя върху нещо, което е по-голямо от мен самия. Чувствам, че моят принос беше да направя този клуб един от най-големите в света.

Когато идвам тук, виждам, че усилията са си заслужавали. Този стадион ме накара да страдам, да се радвам, защото заради мачовете на него имах достатъчно безсънни нощи. Страхотно е да се върнеш и да видиш такава фантастична атмосфера, това е голямо удовлетворение за мен“, каза Венгер.
 
Венгер води "артилеристите" от октомври 1996 г. до май 2018 г. Под негово ръководство отборът спечели три пъти Премиъпшип, като през сезон 2003/04 не допусна нито една загуба в шампионата.