На днешните спортни събития във Великобритания ще бъде отдадена почит към покойната кралица Елизабет Втора, а всички футболни срещи на Острова този уикенд са отложени.

Нейно Величество Елизабет Втора почина на 96-годишна възраст в четвъртък.

Играчите и треньорите ще носят черни ленти по време на срещата по крикет между Англия и Южна Африка, където ще има едноминутно мълчание преди началото, последвано от националния химн.

Подобни сцени на почит се очакват в срещите от Висшата лига по ръгби, от Суперлигата по ръгби и на голф турнира в Уентуърт.

В официалните мерки за траура, публикувани от правителството в петък, се посочва, че спортните организации не са длъжни да отменят или пренасрочват събития. И все пак британските футболни власти решиха да отложат всички срещи, планирани за този уикенд.

Мачовете във Висшата лига, Английската футболна лига и Суперлигата за жени бяха отменени, както и срещите на всички нива в Англия, Северна Ирландия, Шотландия и Уелс.

Въпреки това, много други спортни събития ще се състоят, предлагайки на зрителите и участниците възможности да отдадат почитта си. Крикетът на международно, вътрешно и любителско ниво ще бъде подновен в събота, потвърди Бордът по крикет на Англия и Уелс.

Третият ден от двубоя между Англия и Южна Африка най-накрая ще започне, след като откриването беше с променен начален час, преди ден втори да бъде отменен след съобщението от Бъкингамския дворец.

Насрочените за петък мачове от Висшата лига по ръгби бяха отложени, но ще се проведат в събота и неделя. Срещите от Лигата по ръгби на всички нива ще се състоят, както е планирано този уикенд.

Първият ден от турнира по голф PGA Championship беше прекратен в четвъртък след новината за смъртта на Кралица Елизабет Втора, но надпреварата беше подновена в събота, но е намалена до 54 дупки.