Отношенията между мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо и най-скъпоплатения футболист в състава му Алексис Санчес стигнаха точката, от която вече няма връщане назад. Чилиецът е побеснял след последното решение на Специалния и е обявил, че категорично не иска да има нищо общо повече с него. 

Той беше оставен извън сметките за мача с Йънг Бойс в Шампионската лига, който в крайна сметка се оказа решителен за класирането на "червените дяволи" в следващата фаза на турнира. Санчес се надяваше да играе в него и да демонстрира качествата си, но не би, пише "Мирър". 

Южноамериканецът е обявил в прав текст пред съотборниците си, че иска да се махне още през януари и предпочита да заиграе в Пари Сен Жермен. Всъщност, този клуб е един от малкото, който може да си позволи да му плаща седмичната заплата от 500 хил. паунда. 

Официалното оправдание на Специалния да не използва чилиеца е, че е бил контузен. Той обаче е здрав като бик и всъщност причината да не играе се крие в обтегнатите му отношения с мениджъра. Санчес не е единственият, който е в конфликт с него, което е на път да взриви съблекалнята на Юнайтед.