Ливърпул победии Уулвърхемптън с 2:0 на "Анфийлд" в отложен мач от 7-ия кръг на Висшата лига. Головете за мърсисайдци бяха дело на Върджил ван Дайк и Мохамед Салах. След тази победа Ливърпул е вече 6-и в класирането с актив от 39 точки, докато Уулвърхемптън остава на 15-а позиция с 24 пунктва в актива си. Мърсисайдци бяха по-добри на терена и заслужено спечелиха срещата, макар и да не бяха особено убедителни през първата част.

Още в 3-а минута топката се озова в Стефан Байчетич, който бе в наказателното поле, но ударът с десния крак на испанеца не бе достатъчно силен и Жозе Са улови спокойно. Секунди след това Уулвърхемптън организира добра атака отдясно, след което Раул Хименес центрира в наказателното поле, а след комбинация Жоао Моутиньо опита удар, който Алисон отрази.

БГНЕС
51 снимки

В 15-а минута Стефан Байчетич извърши тактическо нарушение и получи жълт картон. В следващите минути нямаше чисти голови положения, като мърсисайдци се опитваха да владеят повече топката и да установят контрол върху мача, но не създаваха опасни ситуации пред противниковата врата. В 39-а минута Диого Жота пусна хубав пас към Дарвин Нунес, който отправи центриране на точката на дузпата с левия крак, а Харви Елиът връхлетя върху топката, но ударът с глава на полузащитника мина встрани от лявата греда на Жозе Са.

В добавеното време на първата част Дарвин Нунес свали топката с гърди към Харви Елиът, който от границата на наказателното поле не се поколеба веднага да стреля, но Жозе Са направо бляскаво спасяване и изби в корнер. От последвалия ъглов удар отново Нунес бе замесен, след като се извиси във въздуха и отправи удар с глава, който прелетя над напречната греда на Уулвс.

Ливърпул Уулвърхемптън статистика

източник: Gulliver/GettyImages

В 55-а минута Дарвин Нунес демонстрира добър дрибъл и отклони към Харви Елиът, който стреля от границата на наказателното поле, но опитът беше слаб и Жозе Са нямаше никакви проблеми да улови. Дарвин Нунес в 66-а минута се ориентира добре в наказателното поле и овладя отскочила топка, преди да забие страхотен удар в долния десен ъгъл на вратата - 1:0 за Ливърпул. Попадението обаче бе разглеждано известно време от ВАР, а съдията реши сам да провери ситуацията, при което той забеляза фал на Диого Жота в атака и голът бе отменен.

В 73-а минута Върджил ван Дайк демонстрира брилятна ориентация в малкото наказателно поле и скочи високо, за да засече свободния удар. Той стреля, но Жозе Са реагира превъзходно. Диого Жота обаче достигна до топката и ведната отново я изпрати към централния защитник, който отблизо я вкара в мрежата на "вълците" - 1:0 за Ливърпул.

Само четири минути след това Константинос Цимикас и появилият се като резерва Коди Гакпо направиха страхотно двойно подаване, а гръцкият национал продължи напред с топката в крака, преди да я отклони към Мохамед Салах, който с едно докосване завърши, за да удвои резултата  - 2:0 за Ливърпул.

До края на срещата Ливърпул не искаше да рискува и се прибра повече в своята половина, но не допусна положения пред своята врата, което означаваше, че мърсисайдци спечелиха нови три точки в актива си.

Стартови състави:

Ливърпул: 1. Алисон, 21. Константинос Цимикас, 4. Върджил ван Дайк, 5. Ибрахима Конате, 66. Трент Александър-Арнолд, 3. Фабиньо, 43. Стефан Байчетич, 19. Харви Елиът, 20. Диого Жота, 28. Дарвин Нунес, 11. Мохамед Салах

Треньор: Юрген Клоп

Уулвърхемптън: 1. Жозе Са, 64 .Уго Буено, 23. Макс Килман, 15. Крейг Доусън, 22. Нелсън Семедо, 8. Рубен Невеш, 5. Марио Лемина, 28. Жоао Моутиньо, 21. Пабло Сарабия, 27. Матеуш Нунеш, 9. Раул Хименес

Треньор: Хулиен Лопетеги