Смятаният за сигурен изпадащ тим на Уест Бромич продължава да се бори за кожата си, макар шансовете му за оцеляване да са само математически. "Дроздовете" не се предават до последно и взеха успех с 1:0 в гостуването си на Нюкасъл, за да запазят миниатюрните си надежди за спасение. 

Мат Филипс реализира единственото попадение преди почивката, а "свраките" се скъсаха да пропускат изгодни положения, но така и не нанизаха поне едно, с което да запратят окончателно съперника си в Чемпиъншип. 

Мачът започна равностойно, като все пак гостите имаха инициативата, защото за тях победата беше жизненоважна, докато съперникът им просто кротко си доиграва сезона. Мат Филипс и Джей Родригес изпуснаха за Уест Бромич, докато Джонджо Шелви и Дуайт Гейл не можаха да се разпишат за "джордитата". 

Така се стигна до 29-та минута, когато падна единственото попадение в мача. Тогава Джейк Ливърмор изведе по страхотен начин Мат Филипс сам срещу вратаря и той без забавяне изстреля свиреп шут в очертанията на вратата, който щеше да контузи стража, ако беше докоснал топката - 1:0. 

След това попадение Нюкасъл се вдигна, защото явно не искаше да се излага пред собствените си фенове. Но пропуските се редуваха един след друг. В 34-та минута дойде и най-големият от тях, когато Кенеди излезе сам срещу вратаря и с лековат удар от вратарското поле прати топката в страничната греда. 

Мат Ричи и Джонджо Шелви пропуснаха още шансове за домакините, преди Дуайт Гейл да тресне гредата за втори път до почивката. Неговият удар от близка дистанция този път не се превърна в гол заради напречната греда. Така почивката дойде при гол аванс на гостите. 

След почивката пред вратата на Уест Бром продължи да е напечено. Но Мохамед Диаме направи два непростими пропуска, както и Мат Ричи. Джеймс МакКлийн изтърва един от редките шансове за "дроздовете" след почивката. 

Най-чистият пропуск за "свраките" дойде в 85-та минута, когато Хоселу засече с глава страхотно центриране, но топката мина на няколко сантиметра встрани от вратата. И така статуквото се запази и след последния съдийски сигнал. 

След тази развръзка Уест Бромич вече събра 28 точки и е на пет от спасителния бряг два кръга преди края. Но ако Суонси победи Челси по-късно в съботната вечер, "дроздовете" изпадат. Нюкасъл остава 10-и с 41 точки и спокойно си доиграва сезона.