Уотфорд потвърди уволнението на Найджъл Пиърсън само два мача преди края на сезона във Висшата лига.

Хейдън Мълинс, с Греъм Стак за асистент, ще поемат тима в двубоите срещу Манчестър Сити и Арсенал. Изглежда чашата на търпение за ръководоството преля след поражението от Уест Хем с 1:3 в петък, което остави „стършелите“ на три точки над зоната на изпадащите. Уотфорд потвърди новината в неделя вечер, въпреки че по-рано през деня се появиха информации, че Пиърсън няма да довърши кампанията на мениджърския стол в клуба.

Самият Пиърсън разкритикува както себе си, така и играчите след загубата от Уест Хем, казвайки: „Изпуснахме добра възможност. Не направихме това, за което си говорихме преди мача, и това е трудна ситуация. Трябва да направим така, че да реагираме в последните си два мача, нямаме друг избор. Играчите и щабът са задружни, така че няма да бъда, особено на индивидуално ниво, прекалено критичен. Футболистите знаят, че пропуснахме добра възможност да бъдем по-спокойни до края“, каза той.

56-годишният Пиърсън беше назначен на мениджърския пост в Уотфорд през декември, превръщайки се в третия треньор на тима за сезона след Хави Грасия и Кике Санчес Флорес.