Муса Сисоко изрази желание да напусне Тотнъм през летния трансферен прозорец. Той се надява, че ще може да разговаря с мениджъра Маурисио Почетино, за да уточни своето бъдеще.

Френският футболист премина при „шпорите“ през миналото лято от Нюкасъл за сумата от 30 милиона паунда.

Сисоко подписа петгодишен договор с лондонския клуб.

27-годишният футболист имаше много ограничено игрово време. Той записа участие в едва 25 мача през изминалия сезон, като в повечето случаи влизаше в игра като резерва.

„Аз разговарях с моя агент и трябва да взема най-доброто решение. Моята цел е да играя на Световното първенство в Русия през 2018 година“, коментира Сисоко пред вестник „L’Equipe“.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан бе категоричен, че няма да разчита на футболисти, които нямат достатъчно игрово време и не са във форма.

„Ако и през следващия сезон моето положение е същото, треньорът дори да ме харесва няма да ме включи в своя състава за Световното първенство. Аз паднах от високо. Никога не съм си мислил, че ще играя във всички мачове, но също така не съм очаквал да запиша участие в толкова малко двубои и да имам толкова ограничено игрово време“, добави 27-годишният футболист.

„Това бе най-лошият сезон в моята кариера. Аз ще настоявам да говоря с Маурисио Почетино преди да взема решение относно моето бъдеще. Той ме познава много добре и искам да знам неговото мнение дали ще разчита на мен. Почетино обикновено ми дава добри съвети. Надявам се, че комуникацията между нас ще бъде по-добра. Искам да съм напълно ясен. Ако треньорът не разчита на мен, трябва да ми го каже. Искам честен разговор, за да знам какво трябва да правя в бъдеще. Искам всичко да бъде изчистено в главата ми.“

„През ноември се стигна до спречкване между мен и Почетино. Причината не бе моето представяне на терена. Имаше неразбирателство между нас двамата, което бе уточнено“, продължи французинът.

Тотнъм готов да продаде френски национал

„Надявам се, че бъдещето ми ще бъде по-добро в сравнение с изминалия сезон. В никакъв случай не съм очаквал толкова малко игрово време. Аз съм готов да изслушам всяка една оферта. Лига 1 продължава да бъде атрактивно първенство за мен“, каза още Муса Сисоко.

Сисоко премина в Нюкасъл с трансфер от Тулуза.