Трансфер на Хари Кейн в Манчестър Юнайтед отново е на дневен ред. Според "Сън" ръководните фактори на "Олд Трафорд" имат увереност, че ако "шпорите" не се класират за участие в Шампионската лига през следващия сезон, има голяма шанс да вземат капитана на Англия срещу значително по-ниска цена от исканите от лондончани около 100 милиона паунда.

В момента Тотнъм е на четвърто място, като "шпорите" имат три точки преднина пред Ливърпул, който е обаче е с мач по-малко. Мърсисайдци значително увеличиха шансовете си за класиране в топ 4 след петте мача без загуба във Виспата лига, четири от които завършиха с победи за "червените". Последната от тях бе разгромът със 7:0 над Манчестър Юнайтед. Парадоксът е, че в конкретния случай в Юнайтед ще се надяват именно големия им исторически съперник да спечели битката за четвъртата позиция, за да може да се реализира планът им за Кейн.

Според "Сън" от "Олд Трафорд" вече са се свързали с представители на Кейн чрез посредници и отговорът от лагера на нападателя е бил окуражаващ.

Кейн навършва 30 години през лятото и вероятно това е последният удобен момент, в който може да си уреди голям трансфер. Той вече постигна една от големите си цели, след като през миналия месец стана голмайстор №1 в историята на Тотнъм. Той има договор с "шпорите" до края на следващия сезон.

През 2021 година и Манчестър Сити направи няколко неуспешни опита да вземе Кейн. Сега той повече не е в полезрението на "гражданите", които вече разполагат с Ерлинг Холанд и Хулиан Алварес. Твърди се обаче, че Байерн има сериозен интерес към капитана на Англия.