Звездата на английския Уулвърхемптън Жоао Моутиньо даде любопитно интервю пред вестник The Times. Португалецът пристигна на “Молиню” през миналото лято за едва 5 млн. паунда, но се оказа истинско попадение за тима на Нуно Еспирито Санто. Полузащитникът на „вълците” е една от големите звезди на тима, който прави изключителен сезон във Висшата лига. Освен на терена, Моутиньо е една и от най-цветните фигури за Уулвс извън терена.

Въпреки че е чужденец, а Уулвърхемптън е първият му тим на Острова, Моутиньо е един от чужденците с най-добър английски в отбра. Любопитния факт, който португалецът разкри е, че той е учил езика от българската звезда Димитър Бербатов. Двамата играха заедно във френския Монако преди години.

Днес Уулвс излиза в полуфинал за Купата на Футболната асоциация срещу Уотфорд, а халфът вярва, че тима му има сили да спечели трофея.

„Още от първия си ден тук си мисля, че можем да спечелим нещо. Сега искаме да спечелим ФА Къп през този сезон”, коментира Моутиньо.

„Наслаждаваме се на всичко, което правим. За мен да играя футбол е най-добрата работа в света”, признава още португалецът, който има цели 14 трофея в кариерата си.