Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо започна с атаките още преди да е започнал новия сезон във Висшата лига. Първи под ударите на португалеца попаднаха Юрген Клоп и Ливърпул. Специалния бе категоричен, че германският специалист трябва да изведе мърсисайдци до шампионската титла в Премиършип през новия сезон.

Моуриньо смята, че голямата финансова инвестиция, която Ливърпул направи задължава Клоп да спечели трофеи с отбора през новия сезон.

„Мисля, че ако имате пари е по-добре да ги инвестирате, отколкото да ги държите в банката, защото лихвените проценти са много ниски“, коментира Моуриньо.

„Проблемът е, че трябва да инвестирате добре. Честно казано, мисля, че Клоп се справи много добре, защото всеки един играч, който купи е качествен. Аз съм щастлив за него“, добави португалецът.

„Може би този сезон най-накрая ще успеят да спечелят шампионската титла. Сега журналистите трябва да сте справедливи и да кажете, че отбор, който е направил подобни инвестиции задължително трябва да спечели трофеи. Ливърпул е големият фаворит за титлата през новия сезон. Това е отбор, който направи сериозни инвестиции през миналото лято, през миналата зима и сега. Вероятно това ще бъде рекордьорът във Висшата лига този сезон“, продължи той.

Моуриньо също така потвърди, че Матео Дармиан иска да напусне Манчестър Юнайтед, но каза, че нито едно от предложенията, които „червените дяволи“ са получили за италианеца, досега не са били приемливи.

„Матео иска да напусне и мисля, че когато един футболист иска да напусне, ако се появи правилната оферта, трябва да подходим човешки и да го продадем.

„Ние няма да го продадем на всяка цена. Офертите, които до този момент получихме за Матео дори не са приемливи.“

„Мисля, че Антонио Валенсия няма да бъде готов за началото на сезона. Той е контузен и няма да може да се възстанови навреме. Диого Далот също е начална фаза на своето възстановяване и няма да бъде на разположение за първите мачове. Ашли Йънг може да играе като десен бек, но той е на почивка и не знам дали ще бъде в състояние да вземе участие в първите официални мачове от сезона. Виктор Линфельоф също е възможност. Той не е типичен десен бек, но е възможно да го използваме на тази позиция. Той ще започне тренировки в понеделник. Аз ще изпратя хора до Манчестър, които да подготвят Виктор, защото няма смисъл той да пътува до САЩ. Ако Дармиан напусне, той ще бъде продаден, защото сме получили достатъчно добра оферта. Ако Матео остане, ще бъде важен за нас футболист“, каза още Жозе Моуриньо.