Контузиите продължават да мъчат Манчестър Юнайтед преди дербито с Ливърпул от 17-ия кръг във Висшата лига. Юнайтед е 6-ти с 26 точки в таблицата на Висшата лига, докато Ливърпул е лидер с 42 точки след 16 изиграни мача. 

За срещата на "Анфийлд" Алексис Санчес и Виктор Линдельоф са аут, но Моуриньо се надява Антони Марсиал и Диего Далот да са на линия. Очаква се още Крис Смоулинг, Маркос Рохо, Скот МакТомини, Матео Дермиан и Люк Шоу да минат късни фитнес тестове, за да се установи тяхното състояние.

Моу към Клоп преди дербито: Трофеите имат значение

„Де Хеа и Матич бяха готови за играча срещу Валенсия, но не пътуваха за Испания, защото искахме да ги запазим. Всички останали продължават да бъдат контузени, като те не тренираха вчера с нас. Все пак ще опитаме да ги вкараме в мача. Ще ги тестваме в събота, за да видим дали ще са здрави за неделя“, заяви Моуриньо.

„Някои от тях ще бъдат на линия, други – не. Излизаме за положителен резултат. Винаги съм опитвал да печеля и да играя футбол. Имаме амбиция и увереност преди двубоя. Знаем, че излизаме срещу лидера, срещу много силен отбор, но и ние имаме нашите качества и потенциал. Ще излезе, с наличните си състезатели и, въпреки проблемите, ще опитаме да спечелим“, каза още португалецът.

„Мисля, че титлите са от значение. Най-вече, когато имаш потенциала да се бориш за тях. И още повече, когато заявиш, че имаш намерение да се бориш за тях“, заяви в свой стил Моуриньо.

„Всеки може да каже, че иска да спечели. Но не е много интелигентно да криеш своите цели, когато имаш огромния потенциал да се бориш за върха. Но аз съм чувал Клоп да казва, че тяхната цел е титлата. Това е тяхната цел“, коментира стремежите на Ливърпул наставникът на Юнайтед.

„Купуването на играчи? То е като да имаш хубава къща. Трябва да работиш здраво, за да си осигуриш и добро обзавеждане. Харчиш пари за най-добрите мебели и след това можеш да живееш в страхотна къща“, заключи Жозе.

Юнайед загуби от Валенсия преди няколко дни в последния си мач в Шампионската лига (2:1), но въпреки това продължи в 1/8-финалите на надпреварата.