Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо говори преди дербито с Манчестър Юнайтед в петък вечер. Португалецът похвали специално нападателят Маркъс Рашфорд за прогреса му в последните години и обърна специално внимание на кампанията му за това да осигури храна за повече от 1 милион деца в Англия. След лично искане от Рашфорд, както и отворено писмо до депутатите, около 1,3 милиона деца в Англия вече ще се възползват от това в резултат на новото решение.

Моуриньо, който беше наставник на Рашфорд в продължение на три години в Манчестър Юнайтед, похвали 22-годишния младеж за усилията му.

„Той се справи чудесно добре, поздравявам го за това“, каза Моуриньо.

„За мен е малко странно, че един футболист може да го направи и, ако се случи, това е защото правителството осъзнава, че е правилното нещо. Правителството не трябва да чака един играч да излезе публично и да окаже натиск върху тях, за да се случи това. 18-годишното дете, което срещнах преди няколко години, вече е мъж с принципи. Да се ​бориш за деца, много подобни на него, когато беше малко дете, е нещо много хубаво от Маркъс“, каза още португалецът.

Междувременно Моуриньо отхвърли възможността Тотнъм да има предимство пред Юнайтед, въпреки, че е познава част от играчите на тима.

„Не помага. Честно казано, това не помага ", каза Моуриньо преди петъчния мач.

„Разбира се, че познавам някои от техните играчи, но се опитвам да познавам играчите от всеки отбор, дори когато нямах възможност да работя с тях, както с някои от момчетата от Юнайтед. Опитваш се да учиш колкото можеш повече. Така че обикновено да, аз изучавам противниците, колективно и поотделно, това е нормално“, коментира Специалния.

„Може би преди две, три седмици знаехме, че Висшата лига ще се рестартира, знаехме ясно, че Юнайтед е първият ни опонент, Уест Хем е вторият, а Шефийлд Юнайтед - третият. Затова, разбира се, имахме много време да анализираме противниците. Обикновено обаче анализираш опонентите си три, четири или пет месеца по-рано. Това е ситуация, в която дори нямаме приятелски мачове, каквито обикновено има в предсезонната подготовка, за да следите опонентите си и да видите и разберете състоянието и формата им. Всичко сега е различно. За мен след повече от две десетилетия във футбола ми е трудно да кажа, че нещо е ново за мен, но това е наистина ново за мен, да играя този първи мач след такъв период“ каза още Моурино.