Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо коментира своето съперничество с боса на Ман Сити Пеп Гуардиола като уточни, че то изобщо не е на лична основа.

Двамата са считани за едни от най-добрите треньори в днешни дни, а още от времето им като треньори на Барселона и Реал Мадрид напрежението между тях бе голямо.

Сега те са начело на двата гранда от Манчестър, а преди мача помежду им от Интернешънъл Чемпиънс Къп в четвъртък, Моуриньо говори за отношенията му с Гуардиола.

"Бяхме заедно три години (в Барселона), три години се смеехме и се усмихвахме на победите и плачехме в загубите, защитавахме един и същ клуб и отношенията ни бяха много добри.

"След това той стана мениджър на Барселона, а аз на Реал Мадрид, много специфичен момент е, когато единият е най-добрият отбор в Европа, а другият е гигант в беда."

"В Испания два клуба се борят един срещу друг. Сега Атлетико Мадрид е близо, но по наше време, бяхме само ние", обясни португалецът.

"Три години бяхме само ние. Мачове в Шампионска лига, титли в Ла Лига, финали за Купата на краля, финали за Суперкупата. Всички беше Реал и Барселона."

"Бяхме в трудна ситуация. В Англия знаех и преди да се случи, че ще бъде напълно различно, защото е напълно различно първенство."

"Мисля, че и начинът, по който се държахме, повлия. Много хора си помислиха грешно, че имаме личен проблем, за което винаги казвахме, че не е така."

"Просто това беше случайност да сме в един специфичен период от историята в Барселона и Реал Мадрид. Барселона бе на върха, Реал Мадрид бе ниско и се опитваше да се завърне и да прекъсне доминацията на Барселона."