Нападателят на Тотнъм Хюн Мин Сон иска да завърши кариерата си в тима на „шпорите“, смята мениджърът на лондончани Жозе Моуриньо.

28-годишният футболист бе определен за Най-добър играч на Южна Корея за рекорден пети път и втори пореден във вторник. Запитан относно това дали развитие по ситуацията с новия договор на корееца, Моуриньо заяви, че е трудно да има прогрес поради несигурностите в следствие на коронавируса.

„Как можеш да подпишеш нов договор с играч? Не знаеш какво ще стане следващия сезон. Не знаеш дали можеш да предложиш на играча по-добър контракт. Много странен момент е сегашният. Просто имам доверие на Сони и президента Даниел Леви. Знам, че двамата искат да остане, ако е възможно, завинаги, до края на кариерата му. Виждам как Сони подписва нов договор, но няма да настоявам за нещо такова сега, защото вероятно моментът не е правилен. Не съм сребролюбец, но не бих искал да съм на мястото на някой собственик или главен изпълнителен директор на тези футболни клубове предвид тази нестабилност“, каза португалският наставник на лондончани.

Тотнъм гостува на Ливърпул в дербито на 13-ия кръг в английската Висша лига от 22:00 часа българско време.