Мениджърът на Тотнъм Хотспър Жозе Моуриньо направи интересен коментар, свързан със своята особа. През вече далечната 2004-а година португалецът пое английския Челси след триумф в Шампионската лига с Порто месеци по-рано и на пресконференцията си се назова „Специалния”. Е, вече Специалния не желае да бъде така назоваван. „Вече съм „Опитния”. Така се наричам, защото вече имам огромен опит”, каза Моу пред Tencet Sports.

„Във футбола годините имат значение, освен ако не си Ибрахимович”.

След приключенията в Порто, Челси, Интер, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, то сега Моуриньо води Тотнъм. „По време на тренировъчните процеси всичко, което се случва във футбола, е като дежа вю. Винаги нещо се е случвало преди. За да тренираш се нуждаеш от мозък, а правейки това, ти акумулираш опит. 40-годишните нямат същият физически потенциал като 20-годишните, освен ако не си Златан Ибрахимович”, каза Моуриньо.

Жозе говори и за дуото в Тотнъм между Кейн и Сон, като двамата имат общо 15 гола и 10 асистенции досега. „Всичко се базира на връзката, която имат. Те са добри приятели и се харесват как играят. Харесва им да печелят и го правят, така че няма място за ревност. Сон е много бърз и обича пространствата, докато Кейн с топката е фантастичен и има огромно качество”, назова Моуриньо.

„Време е Гарет Бейл да не усеща напрежение. Не е нужно да бива сравняван с това, което беше предишните години. Сега му трябва спокойствие за работа стъпка по стъпка”, завърши Опитния.