Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че Манчестър Сити ще спечели шампионската титла във Висшата лига, независимо от загубата с 2:3 в дербито на „Етихад“. 

„Бях много тъжен, след като получихме първия гол във вратата си. Мисля, че това е трети корнер, от който ни вкарват през този сезон. След това допуснахме и втори гол. След него бе важно футболистите да запазят своята увереност“, коментира Моуриньо.

„Мисля, че математически ние се нуждаем от шест точки, за да си гарантираме място в топ 4. Тази победа е много важна именно от тази гледна точка. Нашата цел е да завършим на второ място в класирането“, добави португалецът.

„Искам да поздравя Манчестър Сити за шампионската титла, защото те ще я спечелят и я заслужават. Те не оставиха никакви шансове на останалите отбори. През този сезон те не престанаха да печелят“, продължи той.

„Моята цел в дербито бе да спечеля точки, а не да отлагам празненства. Ние трябва да се опитаме да прогресираме и да ги настигнем през следващия сезон“, каза още Жозе Моуриньо.

Юнайтед отложи шампионските празненства в Манчестър