Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо изрази недоволството си от факта, че невъзстановеният защитник Фил Джоунс бе използван от националния отбор на Англия и взе участие в контролата с Германия (0:0).

Джоунс се присъедини към лагера на националния тим въпреки травма в бедрото. Въпреки това той излезе на терена срещу Бундестима и получи нови болки, заради които сега ще пропусне следващия мач на Юнайтед.

Според информациите, Джоунс няма да играе срещу Нюкасъл Юнайтед на 18 ноември.

"Не мисля, че е редно футболисти с проблеми да играят за националните отбори в контроли. Джоунс имаше проблеми три седмици. Пропуска мачове на клуба си, игра само във важния двубой с Челси, а след това отива в националния и пак се връща контузен," ядосан отбеляза Моуриньо.

"А има няколко клуба, които не си пускат играчите в националния само при лека настинка. Техните играчи си почиват спокойно всяка пауза. А има клубове с честни и наивни треньори, които разрешават и на играчи с проблеми да ходят в националния. И после си плащат. Искам да видите дали тези, които не играха сега за националния, ще са готови за кръга в първенството. Дринкуотър? Делф? Кой от тях няма да играе като Джоунс?," завърши Моуриньо пред Mirror.