Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, считан от мнозина за сигурен напускащ "Олд Трафорд" в най-близко бъдеще, даде поредната си любопитна пресконференция преди мача с Валенсия от Шампионската лига.

Португалецът, който е в обтегнати отношения с ръководството на отбора и лидера на тима Пол Погба, заяви, че в състава му има играчи, които ги е грижа повече от други, с което загатна за напрежение в съблекалнята заради лошите резултати на отбора.

"Много пъти съм казвал, че макар и да съм във футбола от повече от 20 години, аз все още си оставам наивно дете и вярвам на играчите си и на това, което казват. Не вярвам, че те не са честни с мен. Но изглежда, че част от играчите повече ги е грижа от други", коментира Моуриньо.

Помолен да посочи кои са тези, които не ги е грижа, мениджърът отказа да стори това и добави, че постигането на резултати е грижа на всички в клуба.

"Нашето представяне е следствие на много фактори. След загубата от Уест Хям Люк Шоу каза, че играчите трябва да дават повече и аз съм съгласен с това, но не напълно. Всеки в клуба има своята роля, като се почне от диетолога и домакина, която трябва да изпълнява, за да имаме успехи."

Макар и представянето на Юнайтед да не е оптимистично в последно време, доброто настроение не е напуснало съблекалнята, тъй като Моуриньо прие с искрен смях въпроса дали е разговарял вече със Зинедин Зидан, който се спряга за негов заместник. След това Моуриньо заяви, че прави всичко по силите си, за да подобри представянето на отбора на терена и да не се налага да бъде сменян от Зидан.

"Мисля, че правя всичко, което може да се направи, за да видите подобрение", завърши Моуриньо./БТА