Жозе Моуриньо призова реферите в Англия да показват по-голямо уважение към Тотнъм като клуб, след като спорно решение за игра с ръка отне победа на "шпорите" срещу Нюкасъл в мач за първенството.

Лукас Моура изведе Тотнъм напред в резултата, но лоднончаните така и не успяха да преодолеят за втори път перфектния в този мач Карл Дарлоу. Така се стигна и до добавеното време, когато Анди Керъл и Ерик Дайър скочиха за спорна топка, а ударът с глава на нападателя на "свраките" се чукна в ръката на бранителя на Тотнъм и главният съдия Питър Банкс даде дузпа. Калъм Уилсън я вкара и разгневи Моуриньо.

"Бяхме почти перфектни, но Дарлоу е играч на мача. Ако смятате, че не е той, то тогава трябва да дадем наградата на друг човек, който не е футболист", заяви Моуриньо, очевидно посочвайки съдията Банкс.

"Не искам да говоря за това решение. Мога само да кажа, че Тотнъм не получава уважението, което заслужава като клуб. Абсолютно никакво уважение, но така се чувствам аз. Това е третият ми клуб в страната и не бих сменил работата си за нито една друга на света. Усеща се обаче, че не срещаме нужното уважение за това, което правим тук".

Тотнъм дори получи червен картон след края на мача, след като треньорът на вратарите Нуно Сантош протестира срещу решението на Банкс.

"Когато натрупа опит като мен, той ще знае да се прибира моментално в тунела след последния съдийски сигнал. Мачът вече бе свършил. Да, на някои места обаче е възможно да се случват важни неща дори и след последния съдийски сигнал", продължи Моуриньо, очевидно говорейки за дузпата за бившия си клуб Манчестър Юнайтед срещу Брайтън.

"За нас това не важни. Мачът свършва със свирката".