Според Жозе Моуриньо отборът на Ливърпул има само „един контузен”, въпреки че Юрген Клоп не може да разчита на седем различни футболисти за предстоящия мач с Тотнъм Хотспър. Специалния смята, че единствената липса, която въздейства под някаква форма на "червените" е тази на бранителя Върджил ван Дайк, който по всяка вероятност ще е аут до края на сезона.

Английският шампион приема „шпорите” в средата на седмицата, като под въпрос за срещата са Жоел Матип и Наби Кейта. Така те могат да се присъединят към Върджил ван Дайк, Джо Гомес, Тиаго Алкантара, Джеймс Милнър, Джердан Шакири, Костас Цимикас и Диого Жота, които няма да са налични за мача, след като лично Клоп потвърди тази новина на брифинга си.

„Алисон не е контузен. Александър-Арнолд не е контузен, Матип вярвам, че ще играе. Фабиньо не е контузен, Робъртсъ не е контузен, Хендерсън не е контузен, Вайналдум не е контузен, Салах не е контузен, Фирмино не е контузен, Мане не е контузен”, каза Жозе Моуриньо.

„Ван Дайк е контузен, а Ван Дайк е много добър играч. Дайте ми списъка с играчите, които са контузени в отбора им и ще сравним с най-добрия им стартов състав. Мога да ви дам 10 контузени в Тотнъм. Имаме две деца до 16 години, двама до 21-годишна възраст и трима до 23. Не можем да ползваме Лемала и Танганга, така че ето ви 10 човека.

„Лорис контузен ли е? Не. Алдервайрелд контузен? Не. Дайър контузен? Не. Регилон контузен? Не. Хари Кейн? Не. Сон контузен? Не. Лукас Моура контузен? Не. Контузиите са нормално нещо. Милнър е контузен, Ламела също. Всеки клуб има. Ливърпул има голяма липса, която е Ван Дайк”, смята Моуриньо.

Моуриньо продължи като сравни времето, което е получил Клоп, за да изгради своя отбор и това, в което той е работил в Тотнъм. "Ако погледнем резултатите от този сезон, имаме една загуба във Висшата лига и една в Лига Европа, така че резултатите ни са много позитивни. Но е прекалено рано, а периодът на добрите резултати е няколко месеца. Машина за резултати е нещо повече. Това е Ливърпул през последните две години. Това беше моят Челси в периода, когато спечелихме две поредни титли. Ние сме добър отбор, който работи много, но Ливърпул е резултат, ако не се лъжа, на работа в продължение на 1894 дни с Юрген. Може да бъркам с няколко дни. Ние сме резултат на работа в продължение на 390 дни, а повечето от тях не бяха работни дни поради карантината. Така че почти 2000 дни срещу 300". 

Жозе говори и за самия мач утре: "Отиваме, за да спечелим мача. Това е начинът, по който мислим този сезон. Не става дума за това дали сме на върха на класирането. Просто отиваме и ще се опитаме да победим. Не искаме да отправяме послания, а просто да играем и да печелим. Ако не спечелим и Ливърпул е причина за това, супер. Ако ние сме причината, тъй като не успее да се представим добре, тогава усещането ще е по-неприятно. Но не отиваме да отправяме послания".