Отборът на Тотнъм може да се раздели с един от основните си играчи в последните няколко сезона - Деле Али, съобщават медиите във Великобритания.

Според различни източници мениджърът на "шпорите" Жозе Моуриньо не е доволен от "мързеливото" поведение на Али по време на тренировките на тима и именно това е довело до изваждането на английския национал от групата на лондончани за мачовете с Локомотив Пловдив и Саутхемптън през миналата седмица. Али бе титуляр в откриващия мач за сезона срещу Евертън, но бе заменен на почивката.

Според Sky Sports френският шампион ПСЖ проявява най-сериозен интерес към 24-годишния Али, но ситуацията се следи и от други европейски клубове. В същото време се появиха информации, че Тотнъм проявява интерес към офанзивния халф на Манчестър Юнайтед Джеси Лингард, който игра силно под ръководството на Моуриньо на "Олд Трафорд", но в последните два сезона изгуби титулярното си място и все по-рядко получава шансове. Възможно е обаче и "шпорите" да не вземат заместник на Али при негова продажба, тъй като разполагат със Стивън Бергвайн, Джовани Ло Селсо, Лукас Моура и Ерик Ламела за офанзивните позиции.