Жозе Моуриньо заяви, че Ливърпул са били късметлии да спечелят срещата с Челси в неделя вечер. Той също така критикува Мохамед Салах, че не помага на своите колеги в отбрана, когато „червените“ са под натиск. Снощи Ливърпул спечели гостуването си на лондончани с 2:1, въпреки че хората на Фрянк Лампард отправиха повече изстрели и оказаха натиск през второто полувреме. „Мърсисайдци“ продължават сто-процентовия си актив и записаха 6 победи от 6 мача дотук през сезона.

„Тримата нападатели играха най-вече в центъра и в половината на Челси и не се включваха в защита“, сподели Моуриньо пред „Sky Sports“. Мисля, че в последните 10, 15 минути на мача Салах трябваше да положи повече усилия в помощ на Александър-Арнолд. Когато осъзнаха, че трябва да печелят грозно в този момент те нямаха потенциала да отбележат трети гол и трябваше да се защитават перфектно. Имаха и малко късмет, че Челси не оползотвори шансовете си“.

„Пет точки преднина пред Манчестър Сити не е голяма разлика. Ливърпул ще загуби и той мач, както Сити загуби от Норич. Ще изпуснат няколко точки, а Сити също са готови да направят такъв рейд като тях. Тези пет точки не са от голямо значение. Все пак е успех за Ливърпул, че води в класирането“, завърши португалецът.