Мениджърът на Тотнъм Хотспър Жозе Моуриньо критикува открито паузата за националните отбори и мерките за безопасност, които се взимат срещу разпространението на коронавируса. В своя Инстаграм профил португалецът нападна тези, които отговарят за спазването на здравните протоколи. Повод за гнева му е фактът, че някои играчи дават положителни тестове след изиграването на мачовете.

Един такъв случай е с десния бек на "шпорите" Мат Дохърти, който днес отпадна от сметките за срещите с Манчестър Сити и Челси, защото е хванал заразата. Резултатът му е дошъл часове, след като е взел участие в двубоя на Ейре с Уелс вчера. Съотборникът му Джеймс Маклийн също е с COVID-19.

"Невероятна седмица за футбола. Чудесни емоции в мачовете на националните отбори, страхотни контроли и превъзходна безопасност. Резултати за COVID-19 след изиграването на двубоите, случайни хора тичат по терена, докато тимовете тренират и така нататък. След още една тренировъчна сесия само с шест човека, сега е време да се погрижа за себе си", написа иронично в социалната мрежа Специалния.