Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е реагирал много остро, след като националният отбор на Кот д'Ивоар не уважи молбата му да отложи заминаването на Ерик Баи за Купата на Африканските нации с 24 часа.

Наставникът на „червените дяволи“ се надяваше да разчита на своя основен защитник за утрешния мач срещу Уест Хем. Баи се завърна сред титулярите на Юнайтед при трудния успех над Мидълзбро с 1:0 и така даде надежди, че от котдивоарската федерация може и да отстъпят.

Очевидно обаче в родината на футболиста гледат на събитията по друг начин. Трньорът Мишел Дюсюе отказа да поеме риск, тъй като двубоят с Уест Хем можеше да доведе до евентуална травма за Баи.

„Баи заминава – той отива в националния си отбор“, обясни Моуриньо с тон, който достатъчно добре предаваше чувствата му. „Той трябва да бъде там на 2 януари. Ние поискахме от тях да им го пратим на 3 януари, но те отказаха. Така че очевидно той няма да играе срещу Уест Хем.“

„С такива решения те явно имат контрол над всяка секунда. При това положение със сигурност ще спечелят Африканската купа“, иронично подметна Моуриньо.