Въпреки трудната победа над Брайтън с 1:0 в мача от 13-ия кръг на Висшата лига, Жозе Моуриньо записа забележително постижение. Вече 39 мача „червените дяволи“ на Специалния са непобедени на своя „Олд Трафорд“, сочат на Острова, като се отбелязва, че статистиката е за всички турнири.

От 10 септември 2016 година Юнайтед не е усещал вкуса на поражението в своята крепост. На въпросната дата градският съперник – Сити, начело с Хосеп Гуардиола, сломява „дяволите“ с 1:2. Това е и последната загуба на Моуриньо у дома до момента.

Моу нахока публично един от своите играчи

Този своеобразен рекорд оставя зад себе си, 37-те мача без поражение на Театъра на мечтите, които английският гранд записва между април 2010-а и октомври 2011-а година. Тогава начело е легендарният Сър Алекс Фъргюсън.

Освен това, Единствения изравни резултата на Сър Мат Бъзби, който регистрира същата поредица у дома в периода между 1964 – 1966 година.

Кантона нападна и Юнайтед, Моу му отвърна

Не е първият случай, в който Моуриньо се радва на подобни постижения. При първия му етап в Челси (2004- 007), „сините“ остават непобедени на „Стамфорд Бридж“ в продължение на 60 мача.

В Реал Мадрид (2011-2013) никой не ликува на „Сантиаго Бернабеу“ в цели 43 домакинства.

Следва да се отбележи, че в това отношение Жозе оставя следа и в Интер – 38 двубоя на „Джузепе Меаца“.