Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо публично разкритикува крайния защитник Андреас Перейра за избора му да не остане и да се бори за място в отбора, а да премине под наем във Валенсия.

Роденият в Белгия 21-годишен бразилец впечатли с изявите си по време на лятната подготовка и загатна, че би имал своя принос на „Олд Трафорд” през настоящата кампания.  През миналия сезон той бе преотстъпен в Гранада, а сега отново ще играе в Ла Лига.

Валенсия договори играч на Манчестър Юнайтед

Перейра остана извън групата в първите четири официални мача на Юнайтед за сезона и това явно го убеди, че отново няма да получи шанс от Специалния. Така самият играч настоя да премине във Валенсия и в крайна сметка клубът го пусна под наем до края на кампания 2017/2018. Преди да замине играчът все пак подписа нов контракт до юни 2019 година, в който има опция за удължаване с още 12 месеца.

„Случилото се с Андреас Перейра бе изцяло лично решение. Това бе решение, с което не бях съгласен”, разкри Моуриньо.

„Това бе решение, което – честно казано – не смятам, че бе най-доброто за него в дадения момент. То ме разочарова леко, защото смятах, че той има потенциал да остане тук и да се бори за мястото си, да се бори за шансове, да се бори да бъде играч на Манчестър Юнайтед.”

За 4 години през Валенсия са минали 45 футболисти

„Считам, че решението му може да бъде сметнато за избор, направен от млад играч, който иска да играе всяка седмица. То обаче може да мине и за решение на млад играч, който не е готов да се бори за нещо трудно. А е трудно да играеш в Манчестър Юнайтед. Тук трябва да си готов да отстояваш позициите си и съм разочарован, че той си тръгна.”

„Но окей, това си е негово решение, аз му отворих тази врата. Андреас има дългосрочен договор, като имаме и опция да го върнем на 1 януари, така че ситуацията е под контрол. Не е някаква драма, но просто неговото решение малко ме разочарова”, допълни Моуриньо.