Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо призна, че е готов през следващия сезон да води отбора без асистент, макар че очаква оттеглящия се полузащитник Майкъл Карик да заеме тази роля.

Икономичен Юнайтед изпрати Карик с победа

Във финалния шампионатен мач на Юнайтед за сезон 2017/2018 във Висшата лига Моуриньо пусна 36-годишния Карик титуляр срещу Уотфорд, а 464-ият мач за англичанина с екипа на „червените дяволи” завърши с победа 1:0. Очаква се от следващия сезон Карик да влезе в щаба на Специалния, като най-вероятно ще изпълнява функциите на напускащия Руи Фариа.

Португалецът дълги години беше дясната ръка на Моуриньо, като двамата имат цели 17 години съвместна работа начело на различни отбори. Изглежда Фариа най-сетне е решил, че е време да направи следващата стъпка в кариерата си.

„Мисля, че е ясно, че мястото е запазено за петкратния шампион на Англия. Смятам, че то ще принадлежи на Майкъл Карик за в бъдеще”, призна Моуриньо.

„Докога? За когато той получи необходимата квалификация, когато вземе своя Про лиценз, когато мине по моста, разделящ играча от асистента.”

„Не мисля, че незабавното му назначение има смисъл, след като Руи си тръгва след 17 години съвместна работа. Нямам си никого в света на футбола, който да е готов да бъде асистент-мениджър. Никого.”

„Ще продължа напред. Това ще значи, че ще организирам треньорския си щаб така, че длъжността асистент-мениджър да не присъства. Ще имам треньори, асистент-треньори, фитнес треньори и структура, в която ще има специалисти в различни области”, добави Моу.