Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо отправи сериозно предупреждение към своя нападател Антони Марсиал. Португалецът заяви, че бившият ас на Монако няма право да прахосва с лека ръка шансовете, които получава предвид жестоката конкуренция в състава.

На мнозина направи впечатление, че Марсиал не попадна в групата при успеха с 4:0 над Фейенорд в Лига Европа през седмицата. Основният конкурент на французина се казва Хенрих Мхитарян, който записа първи мач като титуляр от 11 седмици.

Моуриньо смята, че 20-годишният Марсиал среща трудности с адаптирането си към по-интензивните задачи, които португалецът му поставя. Френският национал бе една от звездите на Юнайтед през миналия сезон, когато отбеляза 17 гола.

„Първо и преди всичко, отборът на Юнайтед сега е много по-различно. Може би начинът, по който тимът играеше през миналата година, пасваше повече на Антони“, коментира Моуриньо, с което пак извади темата за своя предшественик Луис ван Гаал.

„Марсиал може би се чувстваше по-комфортно при този тип игра, при онази интензивност, от процента владеене на топката и начинът, по който тя се движеше. Може би сега му трябва повече време, но в нашия отбор, особено на тези позиции, имаме Мхитарян, Лингард, Мемфис Депай, Хуан Мата и Маркъс Рашфорд. Това са може би позициите, на които имаме много повече опции. Получаваш шанс, получаваш втори, трети – ако не „захапеш“, то тогава друг идва на мястото си.“

„Марсиал се чувстваше добре за мача с Фейенорд. Той беше една опция. Все пак игра срещу Арсенал в неделя. Не мога да играя цял сезон с 12 футболисти. Не мога и да имам по 19-20 човека на пейката. Вие искахте да видите Мхитарян в игра, аз – също. Не мога да пусна всички по едно и също време.“

„Играчите трябва да заслужат титулярното място. Те са приятели, колеги, които работят заедно всеки ден, но в крайна сметка се конкурират помежду си, за да играят. Антони игра срещу Арсенал. Четвъртък беше денят, в който да дам шанс на Мхитарян да бъде титуляр“, завърши Моуриньо.