След като вчера стана ясно, че Жозе Моуриньо започва работа като анализатор в „Скай Спортс”, трикратният шампион на Висшата лига бе запитан относно бъдещия шампион във Висшата лига този сезон.

Манчестър Юнайтед и Челси се изправят един срещу друг в дербито на първи кръг от новия сезон, но според португалеца бившите му клубове нямат никакъв шанс за спечелване на титлата тази година.

И двата отбора започват сезон 2019/2020 с много въпросителни. „червените дяволи” завършиха на шеста позиция в последната кампания, но се надяват рекордните нови попълнения Хари Магуайър и Аарън Уан-Бисака да помогнат в битката за място в топ 4.

Челси пък приключи сезона на трето място и спечели Лига Европа, но с едногодишната трансферна забрана, новия мениджър и вероятното подмладяване на състава трудностите стават още по-големи.

Според Специалния Манчестър Сити ще остане недостижим и през този сезон.

„Топ 4. Манчестър Сити. Тотнъм. Ливърпул и вторият отбор на Манчестър Сити. Видях резервната скамейка на Сити във вчерашния мач и смятам, че дори играчите, които не взеха участие в мача, биха могли да се борят за титлата“.

„Очевидно е, че Юнайтед и Челси не са на това ниво. Във футбола понякога се случват непредсказуеми неща, но в днешно време, дори ако един отбор играе великолепно или постигне фантастичен резултат, това не му гарантира титлата“, завърши Моуриньо.