Жозе Моуриньо потвърди, че няма да прояви никаква игрова лоялност в предстоящото дерби срещу Челси идната неделя от Премиър лийг.  Специалния не пропусна да изкаже възхищението си от мениджъра на противника - Франк Лампард, който бе основен за Моу играч в двата му периода на "Стамфорд Бридж". Същевременно мениджърът довери, че се радва за оставането на Тоби Алдервайрелд, но не смята, че идването му ще донесе домино-ефект и не знае дали Ян Вертонген и Кристиан Ериксен ще останат и следващата година в клуба.


„Шпорите” приемат лондонския си враг, който на два пъти бе воден от португалеца през новия век, а мачът е от 18,30 часа и ще може да го наблюдавате в живо излъчване по DIEMA SPORT 2, както и на онлайн-платформата ни PLAY DIEMA XTRA. Сайтът GONG.BG ще следи всичко интересно на „Тотнъм Стейдиъм” с текст и богато видеосъдържание.


Моуриньо е дълбоко във фолклора на Челси, след като има спечелени шест трофея с тима от „Стамфорд Бридж”, включително три титли на Англия, но каза, че сега е „100% Тотнъм”.

„За мен това е поредният мач, а аз съм 100% Тотнъм. Винаги съм на 100% зад клуба си. Няма място за сантименти с предишните ми отбори. Давал съм всичко за тях. Всичко и никога не съм се пазил. Лесно е за мен да изиграем този мач. Трудно ще е, защото Челси има качество, но не е трудно от емоционална гледна точка”.

Моуриньо ще срещне до себе си много познато лице – Франк Лампард, който бе един от основните му футболисти в двата му периода в Челси. Португалецът призна, че ще има голяма прегръдка за бившия му халф, но няма да го кани на питие след края на срещата.

„Не планирам да го каня, тъй като нашият стадион е направен така, че всички зони са много близо до нашите специални помещения. Досега не съм канил нито един мениджър там и не мисля да го направя и с Франк. Ще го прегърна преди и след мача, а резултатът няма да има значение за това. Мисля, че нашите отношения ще се запазят завинаги, защото той ми даде много като играч. Нищо няма да се промени, обичам го това момвче и се надявам да загуби в неделя”, призна още Специалния.

Франк Лампард

източник: Gulliver/Getty Images

Формата на двата отбора е изцяло контрастна, след като Тотнъм е пети, на три точки зад Челси, но „шпорите” записаха четири победи в пет мача, докато Челси загуби четири пъти в пет мача. Това позволи на Тотнъм да скъси 12 точки от разликата си с четвъртия Челси. „Винаги зависиш от резултатите на своите съперници. Не мога да си представя да влияя на Челси и Арсенал за техните загубени мачове. Мога да контролирам само моя отбор, както с Уулвс. Те бяха пред нас, но сега са зад нас – другите неща не можем”.

„Когато дойдох тук, бяхме по-близо до зоната на изпадане, отколкото до върха. Знаем, че можем да завършим сезона в Топ 4, но краят на годината сега не е важен. Краят на сезона е важният. Не сме само ние и Челси, Манчестър Юнайтед е въвлечен, Уулвс е въвлечен и много други отбори. Всяка точка е от изключително значение, всеки мач е голям мач”, допълни Жозе Моуриньо.

От Тотнъм през деня обявиха, че Тоби Алдервайрелд е подписал нов контракт, но Моуриньо не очаква другите играчи с изтичащи договори да го сторят. Очакваше се Алдервайрелд да напусне Тотнъм в края на сезона със свободен трансфер, но пристигането на Моуриньо е променило нещата. Ян Вертонген и Кристиан Ериксен ще могат свободно да преговарят с европейски клубове след 12 дена.

Тоби Алдервейрелд

източник: Gulliver/Getty Images

„Не мисля, че ще има домино ефект. Всеки играч е в различна за себе си ситуация. Смятам, че това е съюз на желанията – клуб, мениджър, играч, агент, евентуално семейство и приятели. Много са нещата. При Тоби това желание го имаше”, завърши мениджърът на тима от Северен Лондон.