Централният нападател на Челси Алваро Мората също показа чувство за хумор и отговори на своя съотборник Еден Азар, който по-рано се пошегува, че досега не е виждал испанеца да бележи с крак.

Действително всичките 3 гола на Мората за „сините” дотук дойдоха след изстрели с глава. 24-годишният играч започва повече от успешно престоя си на „Стамфорд Бридж”, където  той акостира този сезон от Реал Мадрид.

Азар се гъбарка с Мората: Вземи да вкараш с крак!

„Както сами видяхте, той е добър футболист. Лично аз видях, че Мората много вкарва с глава… Сега трябва да вкара и с краката си”, пошегува се Азар след победата 2:1 над Лестър Сити.

„Към момента съм вкарвал или давал асистенции за Челси единствено с главата си, така че и аз се надявам скоро да започна да използвам и краката си”, отвърна Мората.

„Истината е, че английският футбол е много по-различен от този в Испания и Италия. Тук нямаш много време всеки път да се успокоиш, да се отпуснеш, защото топката се рита постоянно. Трябва да си в добра кондиция, за да играеш тук и да подхождаш отговорно към всяка среща”, каза още испанският национал.

Забраниха на феновете на Челси да пеят песен за Мората

„По отношение на играта в отбрана, може би тук отборите, които не се доближават до челото в първенството, приличат на италианските – компактни са и понякога е трудно да ги пречупим. Когато обаче и противникът има желание да играе футбол, можеш да откриеш пространства. Тогава само трябва да се възползваш от тях и да атакуваш съперника”, завърши Мората.