Изпълнителният вицепрезидент на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд е взел решение за уволнението на Жозе Моуриньо още през септември след загубата на „червените дяволи“ с 1:3 от Уест Хем, твърдят британските медии.

В заседателната зала на „Лондон Стейдиъм“ след загубата от Уест Хем Уудуърд разбрал, че всичко се е объркало.

След този мач Уудуърд е бил категоричен, че това не е отборът, който той и останалите шефове на клуба искат да виждат.

Моуриньо е разбрал за подготвяното му уволнение през миналата седмица, когато е разговарял с трима агенти на набелязани от него футболисти. Португалецът е изискал привличането на тези трима играчи.

Когато Специалния говори с агентите на всеки един от футболистите, за да види как се развиват преговорите, всички те са били объркани. Никой от тях не е бил получил обаждане от Уудуърд.

 Във вторник Уудуърд се сбогува с трети мениджър за последните пет години. Това се случи в кабинета на Моуриньо преди играчите да пристигнат за тренировката на отбора.

На Уудуърд бе оставено да съобщи на играчите и да им каже, че Моуриньо е уволнен. В съблекалнята нямаше гадене, нямаше и сълзи. Просто чувство на облекчение, че най-накрая е сложен край на катаклизмите под ръководството на Специалния.

Ден преди уволнението да стане факт, Уудуърд участваше в конферентен разговор със собствениците на клуба, на които им съобщи за промените, които трябва да бъдат направени.

През миналото лято дясната ръка на Моуриньо – Руи Фария напусна Манчестър Юнайтед. Официалната линия бе, че той си е тръгнал по семейни причини. Другото предположение е, че той се е уморил да действа като буфер между мениджъра и редица нещастни играчи. 

Играчите на Юнайтед знаят името на новия си мениджър

Войната свърши

Ерата на Специалния на "Олд Трафорд" в снимки

Реал Мадрид пожела Моуриньо 

Клоп: Жозе има моето уважение

Жестоките шеги на гърба на Жозе Моуриньо заваляха

Животът на Моу в Манчестър: 895 дни в хотел за близо 800 хиляди паунда​

Сметката: Жозе пръсна £370 млн. и не взе голям трофей​