Нападателят от български произход Лукас Петков вкара гол и подаде за още два при зрелищното равенство 4:4 на Гройтер Фюрт срещу английския колос Ливърпул в контролна среща. Мачът, който се игра на стадиона във Филинген, се забави с 15-ина минути, тъй като преди началото се изсипа проливен дъжд. 

Първото полувреме завърши 1:0 за "червените" от "Анфийлд" с гола на Луис Диас, но само две след началото на втората част отборът от германската втора лига изравни. След като Дарвин Нунес вкара два пъти и увеличи преднината на Ливърпул на 3:1, дойде ред и на 22-годишния Лукас Петков. Атакуващият полузащитник, чийто баща е българин, се появи на терена в 64-ата минута на мястото на 20-годишния Тим Лимперле и само три минути по-късно вкара гол.

Той намали изоставането на своя тим на 2:3 в 67-ата с много красиво изпълнение от малък ъгъл. 7 минути по-късно Арминдо Зийб изравни след подаване на Петков и много добра атака от дясно. Пак двамата комбинираха чудесно и за 3:3. Българският атакуващ полузащитник продължи дълга топка към Зийб, който направи пълен обрат. И когато "зелено-белите" от Фюрт се виждаха победители в последната си лятна проверка, Мохамед Салах изравни за 4:4 минута преди края на редовното време.

Лукас Петков е дете на български емигранти от Хасковско. Още неговият дядо Слави Петков е напуснал страната и се е установил в Западна Германия. Рондата централа прави всичко възможно да уреди документите му, за да бъде на разположение на националните отбори на страната, след като и селекционерът Младен Кърстаич е одобрил привличането му.