Мениджърът на Уест Хем Дейвид Мойс призова правителството да обясни защо феновете не могат да гледат мача на тима срещу Манчестър Сити на стадиона, но могат в…близкото кино. Кино „Vue“ в търговския център „Westfield“ в Стратфорд, на 10 минути пеша от „Лондон Стейдиъм“ ще излъчва двубоя от обедната програма на днешния ден във Висшата лига. На цена от 6.99 паунда феновете ще могат да гледат мача заедно със своите семейства .

Но, както и мнозина, мениджърът на Уест Хем е объркан защо хората могат да се събират на закрито, за да гледат мача, но не и на открито на стадион с капацитет от 60 000 места.

„Най-доброто, което мога да направя, е да не се меся в работата на правителството. Те знаят най-добре. Със сигурност не съм експерт по пандемията. Но гледах европейските мачове тази седмица и видях фенове в различни страни и е трудно да повярваме, че не можем да направим и ние това. Не мисля, че никой от нас не иска 500 или 1000 души да се върнат на терена, имаме нужда от 25 или 30 процента. Защо тези държави могат да го правят, а ние не? Толкова ли сме по-зле от останалите? Отново вероятно не е моя работа да се меся, но чувствам, че не е правилно“, заяви Мойс.

„И хората ще гледат мач в кино, близо до стадиона. А защо да не го направят на открито? Може би има други причини. Може би е заради пътуването с метрото, автобуса, може би кръчмите също. Но, ако случаят е такъв, моля, излезте и ни дайте обяснение защо не можем да го направим", каза още шотландецът.