Новият мениджър на Уест Хем Дейвид Мойс се закани вторият му престой начело на тима да бъде по-дълъг от първия, след като днес официално се завърна на треньорския пост при "чуковете".

Мойс замени на поста Мануел Пелегрини и подписа договор за 18 месеца, след като през сезон 2018/18 пое лондончани в зоната на изпадащите и успя да запази елитния им статут, но въпреки това бе освободен в края на кампанията.

"Мисля, че решението на собствениците говори, че съм свършил достатъчно добра работа, щом ми дават още един шанс. Този път няма да им дам избор, ще направя така, че да е невъзможно да подновят договора ми", коментира Мойс на първата си пресконференция след завръщането си.

Назначението на 56-годишният шотландец бе посрещнато със съмнение от някои специалисти на Острова, но Мойс счита, че това не е честно.

"Аз съм много опитен треньор във Висшата лига, може би само един или двама имат повече опит от мен. Мисля, че имам най-добрия процент победи в сравнение с определени мениджъри. Точно това правя аз - печеля мачове и идвам в Уест Хем точно, за да спечелим нужни точки, които ще ни отдалечат от зоната на изпадащите", заяви бившият мениджър на Манчестър Юнайтед и Евертън. /БГНЕС