Мениджърът на Съндърланд Дейвид Мойс напусна тима след загубата от шампиона Челси с 1:5 в неделя. Шотландският специалист е уведомил за решението си собственика на клуба Елис Шорт и изпълнителния директор Мартин Бейн тази сутрин в Лондон.

Шампионски пердах от Челси

Според The Sun, Мойс е заявил, че подава оставка, тъй като не желае да ръководи Съндърланд в Чемпиъншип през следващия сезон, въпреки че има още три години до края на контракта му.

“Пожелавам на тима и на моят наследник успех във всичките им начинания, а също така и да успеяг се завърнат отново в Премиър лийг”, каза Мойс, цитиран от BBC.

Съндърланд завърши на последното мястото в английското първенство с актив от 24 точки, след като успя да спечели само 6 мача през сезона.

“Убеждавах Мойс дълго време да поеме тима миналото лято, затова и обявяването за неговото заминаване е трудно за всички ни”, заяви собственикът на Съндърланд Елис Шорт.

Също така Мойс няма да получи компенсация за напускането си.

“В дните, които предстоят, ще отделим време за размисъл, а след това ще се съсредоточим върху подготовката за следващия сезон в Чемпиъншип. Пожелаваме на Дейвид всичко най-добро в бъдеще”, допълни Шорт.