Челси потвърди, че Тиаго Силва е получил увреждане на връзките на коляното си след поражението с 0:2 от Тотнъм Хотспър в неделя следобед. 38-годишният Силва беше принуден да напусне по време на поражението от Висшата лига през първата част и премина преглед на скенер, за да се оцени степента на контузията му в понеделник.

Клубът от Западен Лондон не беше дал никаква индикация за това колко време Силва ще отсъства, като предстоят мачове срещу Лийдс и Борусия Дортмунд. Все пак в понеделник „сините“ анонсираха това. „След като нарани коляното си по време на първото полувреме в неделния мач срещу Тотнъм, Тиаго премина допълнителен скенер при завръщането си на тренировъчния център в понеделник.

44 снимки

„Резултатите от сканирането от тези оценки потвърдиха увреждане на коленните връзки на Тиаго и сега е ясно, че той ще работи в сериозно сътрудничество с медицинския отдел на клуба по време на рехабилитацията си, за да се върне в игра възможно най-скоро“, написаха от Челси.

Новината за контузията на Силва е сериозен удар за мениджъра Греъм Потър, който е под сериозно напрежение след само две победи в последните 15 мача на Челси във всички турнири.