Един от основните играчи на Манчестър Юнайтед Неманя Матич ще пропусне началото на сезона във Висшата лига, след като претърпя операция.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо разкри, че сръбският футболист е бил опериран в САЩ от контузия, която е получил по време на Световното първенство в Русия.

„Матич претърпя операция. Не знам колко време ще се възстановява. Той дойде от Световното първенство с травма“, коментира Моуриньо.

Специалния няма да може да разчита в началото на сезона на контузения Антонио Валенсия, а Крис Смолинг получи травма по време на загрявката на контролата срещу Ливърпул.

Моуриньо не е доволен от факта, че до този момент „червените дяволи“ са се подсилили само с три нови попълнения – Фред, Диого Далот и Лий Грант.

„Не мисля, че ще успеем да привлечем желаните от мен две нови попълнения. Най-вероятно ще успеем да вземем само още един нов играч. Преди няколко месеца аз дадох поне пет имена, които исках да имам в състава си. Ще трябва да изчакаме и да видим какво ще стане възможно“, продължи португалецът.

„Срещу Ливърпул ние започнахме мача с много футболисти, които няма да бъдат част от моя състав на 9 август. Това не е моят отбор. Дори не е на половина моят състав, дори не е на 30%“, каза още Жозе Моуриньо.