Манчестър Сити потвърди, че полузащитникът Кевин Де Брюин има наранени връзки на коляното. Белгийският футболист премина ядрено-магнитен разонанс и се очаква да отсъства от игра между 5 и 6 седмици.

27-годишният футболист получи контузията в мача срещу Фулъм (2:0) от осминафиналите за Купата на Лигата. Той бе сменен в 85-та минута на срещата.

Де Брюин със сигурност ще пропусне предстоящия мач на Манчестър Сити срещу Саутхемптън, който е в неделя.

Белгиецът също така отпада от сметките на Хосеп Гуардиола за дербито на Манчестър, което е през следващия уикенд на „Олд Трафорд“.

Халфът също така ще пропусне двубоя от Шампионска лига срещу Шахтьор Донецк, гостуването на Уест Хем от Висшата лига, визитата на Олимпик Лион в Шампионска лига, домакинството на Борнемут и гостуването на Уотфорд.

Очакванията са Кевин Де Брюин да бъде в състояние да се завърне в игра в мача срещу Челси на „Стамфорд Бридж“, който по програма трявба да се изиграе на 8 декември.

Това е втора по-продължителна травма за белгийския национал, след като той пропусна два месеца заради контузия на другото коляно. Вчерашната среща бе първа като титуляр за Де Брюин през сезона.