17-годишният Бенджамин Уудбърн помогна на Ливърпул да се класира на полуфиналите в турнира за Купата на Лигата, вкарвайки второто попадение за крайното 2:0. 

Първият гол за "мърсисайдци" бе дело на Дивок Ориги, а малко след него се разписа и Уудбърн.

Така той стана най-младият реализатор в историята на Ливърпул, изпреварвайки Майкъл Оуен по този показател.

Още в третата минута Лийдс имаше шанс да открие резултата след дълъг пас към Ади Сако, който стреля директно към вратата на Ливърпул. Симон Миньоле обаче успя да избие топката.

В 11-ата минута последва нова опасна атака от страна на Лийдс. Кемар Рууф шутира от 25 метра, но нова добра намеса на Миньоле предотврати попадението.

Веднага след това обаче гостите загубиха лесно топката и "мърсисайдци" веднага атакуваха. Вайналдум отправи удар от средно разстояние, но стражът на "белите" се намеси добре.

В 31-ата минута Емре Джан създаде най-чистата ситуация за Ливърпул. Той преодоля защитата на Лийдс и стреля на опразнена врата, но топката мина на сантиметри от лявата греда.

Десет минути по-късно Юнайтед имаше поредната възможност да вземе преднината в мача, но далечен изстрел на Филипс не бе достатъчно силен, топката рикошира в Лукас Лейва и мина покрай вратата.

В началото на втората част Кемар Рууф отново блесна с изява, но удари гредата и не успя да се разпише.

В 61-ата минута Чарли Тейлър показа добра игра в отбрана и попречи на Садио Мане да достигне до топката след добър пас на Емре Джан.

След това Вайналдум удари гредата след майсторски пас на Мане. Той стреля по диагонал, но топката не намери мрежата.

В 76-ата минута Дивок Ориги откри резултата. Младокът Александър-Арнолд подаде чудесно на Ориги, който бе изпуснат от защитата на ръба на вратарското поле и наниза топката във вратата.

17-годишният Бенджамин Уудбърн бе на точното място след подаване на Вайналдум и само 4 минути по-късно и вкара чудесно попадение за крайното 2:0.