Атакуващият полузащитник под наем от Ливърпул в Борнемут – Хари Уилсън, сподели, че мениджърът на „червените” Юрген Клоп е изиграл голяма роля за доброто му представяне на уелсеца при „черешките”, след като му е изпратил съобщение. Офанзивният играч е отдаден под наем при южняците и има четири гола за Борнемут до средата на ноември.

22-годишният футболист в началото игра от време на време за състава на Еди Хау, като по-често влиза като резерва, но Юрген Клоп е вдъхновил футболиста да се представя още по-добре. „Винаги съм във връзка с Ливърпул. Получавам много съобщения от треньора и се чуваме редовно”, сподели Уилсън.

„Юрген Клоп ми каза, че ме гледа редовно, а след като вкарах на Ман Сити ме поздрави. Написа ми: „Чудесен пряк свободен удар. Това ти дава сила да се развиваш, защото те ме гледат. Хубаво е да знаеш, че си под наем, а отборът ти те следи и не те забравя. Говоря с някои от момчетата в състава”, призна Хари Уилсън.

Уилсън е на път да изиграе 16-ия си мач за Уелс в евроквалификацията срещу Азербайджан в Баку тази събота. Островитяните се нуждаят от две победи в мачовете в Баку и Унгария, за да запазят надеждите си за автоматично класиране за предстоящия футболен форум.

„Да виждам шанс, че Ливърпул може да спечели титлата в Англия – това е фантастично. Но да отидем на Европейско първенство с Уелс също е специално. Ще дадем всичко да го постигнем. Когато бях в публиката по време на UEFA EURO 2016 във Франция, си казах, че искам да играя за отбора. Сега имам възможност да го направя и ще дам всичко от себе си. Знаем, че трябва да спечелим и двата мача, а увереността я имаме”, акцентира Хари Уилсън.