Нападателят на Арсенал Еди Нкетия е отказал последното предложение от страна на клуба за нов договор. Настоящият контракт на 22-годишния талант е до лятото и желанието на мениджъра Микел Артета е да го задържи в състава си. На този етап обаче играчът не желае да се обвърже с "aртилеристите", а причината е, че не получава достатъчно възмонжсти за изява, пише "Скай Спортс".

От началото на сезона Нкетия не е записал нито минута във Висшата лига. В същото време той се представи силно в двата мача, които записа в Купата на лигата, като в тях отбеляза два гола.

Нападателят е юноша на Арсенал, като до момента той има 67 мача и 15 гола за клуба в последните 5 сезона, в които проби в първия отбор. Той изкара и един полусезон под наем в Лийдс, където отбеляза 5 гола в 19 мача.

На този етап изглежда, че Нкетия вижда бъдещето си далеч от Арсенал. Той иска да премине в отбор, където да играе редовно. Интерес към него не липсва, като той попада в плановете на Лийдс, Борусия (Мьонхенгладбах) и Уест Хeм.