Младият вратар на Ливърпул Каомин Келехър разкри как титулярният страж Алисон Бекер му е помогнал и вдъхновил за неговия дебют с екипа на мърсисайдци. Ирландецът изигра първия си мач за Ливърпул при успеха с 2:0 над МК Донс в мач от третия кръг за Купата на Лигата в сряда.

20-годишният Келехър направи страхотно спасяване в средата на втората част, когато отрази удар с глава на Джордан Боури и по този начин записа „суха мрежа” в дебюта си за тима на Юрген Клоп.

Младият Келехър разкри какво точно му е казал бразилецът Алисон, който в този момент лекува травма в прасеца си. „Говорих си с Али във вторник на Мелууд, а той ми пожела всичко най-добро и късмет. Беше хубаво да го чуя от него, тъй като добави, че ще ме гледа и подкрепя”, коментира Келехър.

„Това бе незабравима нощ за мен, да направя своя дебют. Не мога да го изговоря с думи, тъй като е невероятно. Да играя за Ливърпул – просто невероятно. Този мач ми дава мотивация да работя все по-здраво”, продължи той.

„Това спасяване определени ми помогна, тъй като това е първият ми мач за клуба. Спокоен съм и съм обнадежден след дебюта си. Оттам насетне продължих да играя все по-спокойно”, завърши Каомин Келехър.