Фулъм бе близо да поднесе една от сензациите във ФА Къп, когато водеше на Манчестър Юнайтед с 1:0 в четвъртфиналите на турнира. След 70-ата минута обаче настъпиха няколко пагубни мига за Фулъм, когато Уилиан направи дузпа и получи директен червен картон.

Сръбският нападател Александър Митрович реагира бурно и потърси обяснение от главния съдия Крис Кавана. Той обаче използва ръцете си и не успя да сдържи гнева си, което доведе до червен катон и за него. В същата ситуация старши треньора на Фулъм също си изкара червен картон заради остри думи към съдията. В крайна сметка Манчестър Юнайтед обърна и спечели с 3:1 като така се класира на полуфиналите във ФА Къп.

Митрович и Марко Силва се извиниха на съдията за грозната реакция. 

"Последните дни съм с моя национален отбор и имах известно време да помисля за мача с Манчестър Юнайтед. Както всички знаят, това беше много емоционален мач, в който отборът даде абсолютно всичко на терена, за да се опита да стигне до полуфинал на ФА Къп. В личен план съжалявам за действията си, които доведоха до отстраняването ми. Позволих на разочарованието си да надделее над мен и начинът, по който реагирах, беше грешен. Опитвах се да привлека вниманието на съдията, но разбирам, че не трябваше да слагам ръце върху него и разбирам защо ми показа червен картон", сподели Митрович.

"Емоциите бяха бурни на "Олд Трафорд" и, както казах на пресконференцията си след мача, трябваше да контролирам собствените си емоции по-добре. Беше много труден момент в мача, в който доминирахме, но можех да се справя по-добре със ситуацията. Съжалявам за случилото се и говорих с Крис Кавана, за да му се извиня. Той знае, че уважавам него и работата, която трябва да върши. За съжаление не се видяхме очи в очи през деня, но признавам, че той е един от най-добрите рефери в тази страна и знам, че когато пътищата ни отново се пресекат, между нас ще има взаимно уважение", коментира пък Марко Силва.