Средата в Ливърпул извлича най-доброто от футболистите на отбора, заяви халфът Такуми Минамино.

"Когато се намираш в най-добрата възможна околна среда, тя те тласка към развитие. Така казано, аз съм много щастлив от мястото, на което попаднах. Тренировъчният процес е толкова интензивен, че влияе пряко на мотивацията и концентрацията на всеки един от футболистите в отбора", заяви японският национал, цитиран от клубния уебсайт.

Минамино премина в Ливърпул преди малко повече от месец с трансфер от Залцбург и игра за четвърти път при победата с 4:0 срещу Саутхемптън миналия уикенд. Японецът заяви, че приспособяването му към обстановката не е лесна, но за това помагат Наби Кейта и Садио Мане, които също минаха през Залцбург преди трансферите си в Ливърпул. Триото дори има съседни места в съблекалнята в Мелууд.

"Аз вече съм част от отбора, но английският ми все още не е достатъчно добър. Тяхната помощ е много важна за мен. В първите дни ме научиха на правилата в отбора и ежедневните навици на тренировъчната база. Те все още ми помагат много, защото говоря най-вече с тези, които знаят немски", продължи номер 18 в състава на "червените" и добави, че опитва да опознае и самия град, за да се приспособи по-бързо.

"Ливърпул е градът на Бийтълс и за мен той представляваше огромен интерес. Чудех се какво е да живееш тук и след като обиколих и огледах някои места, аз наистина го харесах", завърши Минамино. / БТА