Футболистът на Арсенал Кай Хаверц е пълен с увереност и се наслаждава на престоя си в клуба, увери мениджърът на "артилеристите" Микел Артета на пресконференцията преди утрешното домакинство на Уулърхямптън във Висшата лига.

Германският национал Хаверц бе привлечен от Челси за 65 милиона паунда, като имаше затруднения с физическата си форма в първите няколко месеца от сезона. Той обаче реализира два гола в последните си два мача за Арсенал, включително победното попадение срещу Брентфорд преди седмица.

"Всичко започва да си идва по местата. Той правеше много правилни неща и продължава да го прави, а сега очевидно бе ефикасен и пред гола", каза Артета.

"Кай е много позитивен и оказва добро влияние на съотборниците си, така че очевидно увереността му расте. Когато се чувстваш обичан и уважаван, тогава всичко е доста по-лесно. Енергията ти е по-добра, както и езикът на тялото, така че мисля, че точно така се чувства той в последните няколко дни", добави испанският треньор на Арсенал.

Лондончани водят във временното класиране във Висшата лига с 30 точки, на една пред втория Манчестър Сити.

"Ще бъдем напълно концентрирани върху това, което трябва да направим, за да спечелим мача. Можем да контролираме единствено това, което зависи от нас. Гладни сме за успех пред нашите фенове и искаме да спечелим мача. Уулвърхямптън има много качества. Резултатите им не са случайни, а те се представят много добре, особено срещу топ отборите" каза още Микел Артета.