Мениджърът на Арсенал Микел Артета отрече, че тимът му е под твърде голямо напрежение в битката за титлата в Англия и поради това загуби точки в два поредни кръга. В неделя "артилеристите" пропиляха преднина от два гола, за да направят равенство 2:2 при гостуването си на Уест Хем, след като седмица по-рано същото се случи и при визитата им на Ливърпул.

"Когато виждам отбор, който играе с такава лекота, както в началото, това не е напрежение. При 2:0 не бяхме под напрежение. Просто не направихме това, което мачът изискваше от нас в този момент. Не успяхме да държим под контрол това, което ни предложи Уест Хем. Ако допуснеш два или три гола далеч от дома, много трудно ще спечелиш. Трябва да се сърдим на себе си и как се защитавахме в нашето наказателно поле", коментира Артета след двубоя.

"Умора? Не. Това, което направихме срещу Ливърпул в двете полувремена бе подобно, а днес дори се вложихме повече през второто полувреме, отколкото през първото. Не мисля, че отборът е уморен. Голямата ни грешка беше, че след страхотния старт не продължихме по същия начин, за да вкараме трети и четвърти гол", допълни испанският специалист.

Арсенал продължава да води в класирането и има четири точки преднина пред преследвача Манчестър Сити, който е изиграл мач по-малко